Katerstede Zaanstreek

"Ik verafschuw wat u zegt maar ik zal uw recht om het te zeggen met mijn leven verdedigen."
Voltaire

Genealogie Zaanstreek

De inwoners van de Zaanstreek

Door de uitpluizerij van mijn eigen familie uit de zaanstreek verkreeg ik veel data van andere personen uit deze streek.

Op een gegeven moment werd het een sport om ook die andere namen uit te zoeken. Deze sport resulteert ondertussen in het hebben van een database met meer dan 5000 personen uit de Zaanstreek. De mensen in mijn database woonden in de plaatsen Wormer, Westzaandam, Oostzaandam (latere Zaandam), Zaandijk, Westzaan, Oostzaan of Koog aan de Zaan en hebben geleefd in de periode 1650-1900. Voor geinteresseerden in die personen uit de Zaanstreek is de pagina Inwoners Zaanstreek gemaakt.

Ik bemerkte dat mensen uit de dorpen toch regelmatig van plaats verhuisden. Dat was voor mij reden om mijn bestanden Koog aan de Zaan, Zaandijk, Westzaan en Wormerveer samen te voegen aan Inwoners Zaanstreek en dit bestand gaat dienen om de families meer tot hun recht te laten komen en aanvullende gegevens over de personen weer te geven.

Zaans Notarieel

In Oud Notarieel zijn enkele van mijn verzamelde notariële akten te lezen.
Momenteel kreeg ik van de heer Blanken aangeleverd extracten notariele acten waar de naam (s) Zwart in voorkomt. Dit document notariele acten Zwart heb ik ook geplaatst. Via Ctrl-F kunt u zoeken in het bestand. Via vorig kunt u terug naar de home-page.

Voor de mensen die de transcripties van notariele acten (ORA's), opgesteld door de heer Blanken, uit Krommenie willen lezen is hier nu te zien:
ORA 1490, ORA 1491, ORA 1492, ORA 1493, ORA 1494, ORA 1495 en ORA 1496.

Op de pagina Transportakten Westzaan is een index uit het archief zaanstad gedigitaliseerd.

De nazaten van de Zaanstreek

Mensen die info wensen over inwoners uit een specifiek dorp, momenteel Westzaan, Wormerveer, Wormer, Assendelft, Krommenie, Koog aan de Zaan, Zaandijk, Oostzaan, West- en Oostzaandam of Jisp, kunnen de site Katerstede Zaanse dorpen raadplegen.

Zodra ik meer dan 5 generatie heb verzameld of verkregen, spreek ik van een nazatenlijn. Enkele verzamelde nazatenlijnen zijn hier verder in te zien.
Het zijn de nazaten van Dral, Moester, Vet, Goezinnen, Gorter, Dekker, Rood. Ik bedank bij deze iedereen die mij informatie heeft verstrekt.
De heer Blanken heeft een bestand aangeleverd met mensen die de naam (S)Zwart dragen. Dit bestand Zwart staat ook op mijn site.

Voorouders Melk- Riet-De Jong-Wouters

Voor de mensen die de gegevens van mijn eigen voorouders wil inzien, verwijs ik naar Katerstede Voorouders.

Google
WWW katerstede.nl

Mocht u deze site als plezierig ervaren of heeft u tips tot verbetering, schrijf het in mijn gastenboek.